Slim meten en monitoren

Slim meten en monitoren

Test uw kennis met de Smart Power Challenge!

Meten = weten = verbeteren - wie energie wil besparen of optimaal wil profiteren van de digitaliseringsgolf kan er niet omheen. Bent u op de hoogte van alle ins en outs en weet u wat de mogelijkheden zijn? Doe nu mee met de Smart Power Challenge!

 1. Profiteren van meetoplossingen kan zowel met nieuwe als met bestaande installaties.

  Profiteren van meetoplossingen kan zowel met nieuwe als met bestaande installaties.

  Meetoplossingen zijn voor alle mogelijke installaties: nieuwe én bestaande. De aanschaf van een nieuwe verdeelinstallatie is dan ook geen vereiste om hiervan te kunnen profiteren. Voor het meten en monitoren kan ook een bestaande vermogensautomaat worden uitgebreid met meet- en monitoringfuncties. De bestaande installatie is daarmee in één klap slim en toekomstbestendig gemaakt.

 2. De overheid stelt energiebesparingen voor bedrijven steeds vaker verplicht.

  De overheid stelt energiebesparingen voor bedrijven steeds vaker verplicht.

  Energie besparen is lang niet altijd meer een vrijwillige keuze. De overheid legt steeds vaker maatregelen op die bedrijven verplichten om energie te besparen. Het meten en monitoren van het energieverbruik wordt daarmee steeds belangrijker.

 3. Connectiviteit is een belangrijke voorwaarde voor maximale energie-efficiëntie.

  Connectiviteit is een belangrijke voorwaarde voor maximale energie-efficiëntie.

  Met de verdergaande digitalisering neemt ook de connectiviteit toe. Door uw installatie te upgraden naar een slimme digitale uitvoering, kunt u eenvoudig en voordelig het energiegebruik van uw processen monitoren, bewaken en optimaliseren.

 4. Energie-efficiëntie gaat verder dan duurzaamheidsambities.

  Energie-efficiëntie gaat verder dan duurzaamheidsambities.

  Naast duurzaamheidsambities kunnen er ook meer praktische redenen zijn om in te zetten op energie-efficiëntie. Stijgende energieprijzen en capaciteitsperikelen op het energienet zijn bijvoorbeeld ook een belangrijke stimulans om vol in te zetten op energie-efficiëntie.

 5. Voor optimale energiebesparingen zijn metingen een vereiste.

  Voor optimale energiebesparingen zijn metingen een vereiste

  Succesvol energiebesparen staat of valt met de kunst om het energieverbruik te beheren én beheersen. Daarvoor moet wél bekend zijn hoeveel en wanneer energie wordt verbruikt. Meten is dan de eerste noodzakelijke stap.

Klaar voor de start? Kom maar op met de Smart Power Challenge!

Start nu